arkadaşlar sizce kimler yaşamış lütfen yorumlayalım.....!
Moderatörler: SeRHaT21, OzaN, MaTRaX, MustanG, SEYRANİ
- Azadi_DersiM
- İletişim:
Re: arkadaşlar sizce kimler yaşamış lütfen yorumlayalım.....!
buraya büyük taşınabilir sanayi mıknatısı götürme şansın varmı?
büyük sanayi mıknatısımı o ne işe yarayacak açıklarsan sevinirim.hundai kardeş neoldu çok vışşladın bende oraya dikkat çektim sanki boş bir yer değil gibi ne dersiniz.
yok 8. resimdeki taşları biz o kayanın üzerine çıkardık.yanlız birde orada büyük kaya sanki sonradan oturtma gibi birde oraya dikkatinizi çekmek istedim.o kayayı etrafını iyice açıp devirebilirmiyim bilmiyorum.gözlemlere devam.
- Azadi_DersiM
- İletişim:
Topragı karıstırdıgında içindekileri mıknatısla çekersin... yaşantı olan yerde bol miktarda demir bakır vs vs olur.... o yüzden traktörle sür dedim 
Bol şans...

Bol şans...
Re: arkadaşlar sizce kimler yaşamış lütfen yorumlayalım.....
8. resimdeki sizin yığdığınız taşların hemen aşağısındaki kayadanmusty21 yazdı:yok 8. resimdeki taşları biz o kayanın üzerine çıkardık.yanlız birde orada büyük kaya sanki sonradan oturtma gibi birde oraya dikkatinizi çekmek istedim.o kayayı etrafını iyice açıp devirebilirmiyim bilmiyorum.gözlemlere devam.
bahsediyorsanız evet öyle görünüyor. Yani bütünden kopuk başlı başına
bir kaya gibi içinde yada altında birşey olabilir mi bilemiyorum,
önce farklı bir ses almaya çalışın bakalım o kayadan, duruma göre
devam ederiz, devirebilir misiniz, belki.
Altını iyice açıp kaldıraç yöntemiyle yıkabilirsiniz belki ama
ağır görünüyor denemeden bir şey anlayamayız...
Fakat daha önce de dediğim gibi 7. resimdeki altından kadın heykeli
çıkan kaya daha önemli bence. 1. ve 7. resim değerlendirilmeli önce...
pertinax kardeş 7. resimle 8.resimdeki kaya zaten aynı kaya.galiba gözün şaşırdı farklı açılardan verdiğim için şaşırdın.birde heykeller bayaa bi ağırdı bunuda ekliyeyim.
musty21 yazdı:pertinax kardeş 7. resimle 8.resimdeki kaya zaten aynı kaya.galiba gözün şaşırdı farklı açılardan verdiğim için şaşırdın.birde heykeller bayaa bi ağırdı bunuda ekliyeyim.
Evet. Farklı açılardan çekilmiş olduğu için şaşırmış olmalıyım.
Ama sizde aynı kayanın iki değişik açıdan çekilmiş olduğunu belirtmemiştiniz.
Neyse, heykellerin boyutları hakkında ne diyebilirsiniz bana ?
Boyu, eni ve tahmini ağırlığı nedir ?
boyu yaklaşık35-40 cm,eni 15cm ağırlığı 1-1.5 kg gibiydi.2002 yılında izmirde inceleyenler içinin dolu olduğunu adınıda prenses dedikleri kulağımıza gelmişti.heykele o yıllarda bugünün parasıyla 100 bin ytl paha biçmişlerdi.duyumlarım ve gördüklerim bu kadar.bu resimleri köyden çektim.ezbere her yeri kazmak istemiyorum.köy bayaa uzak ayda bir ancak gidiyorum gezmeye diye.sizlerin değerli yorumlarıyla İnşAllah sonuca varacağım.
sağol arkadaşım dediğin yerlerede bakacağım.anlaşılan buralarda çok inceleme yapmak gerekiyor.aynı bölgenin farklı bir tarlasında eskiden dedelerimiz bol bol altın bulup elekle elerlermiş.ben sizin aydınlatıcı fikirlerinizle çalışmalara devam edeceğim.neticelerini sizlerle sık sık paylaşırım iyi akşamlar saygılar...
tekrar selamun aleykum arkadaşlar.uzun bir aradan sonra sizlerle bilgilerimi ve tecrübe ettiklerimi paylaşacağım.yukarıda resimlemiş olduğum arazilerde uzun zaman sonra tekrar gezme fırsatım oldu.tektek makinesiyle yaptığım geniş dedektör arama sonuçları fiyasko.yani yaklaşık 3km alanda tek bir para vb değerli metale rastlanmamıl ve umutlar tükenmiştir.sadece bölgede bol bol mezar yanmış küp vb. mezar çeşitleri yanlarında ise çürümüş yarı sağlam yarı kırık tuğla küp kap çank gibi değersiz eşyalara rastlanmıştır.şimdi değerli ustalara soruyorum böyle kaya mezarlarının olduğu bir yerde hiçbirşeye rastgelmemek doğalmıdır.(profosyonel cihazlar ve köylü arkadaşların tecrübeleri çalışmalarımıza dahilken)şişleme,taraslama,derin kazı,boşluk arama,bitki örtüsünden faydalanma, hertürlü yöntem denenmiş sadece fakir mezarları çıkmıştır.tecrübelerinizi ve yapabileceklerimi siz ustalardan yorumlayarak bekliyorum saygılar.